Til hovedinnhold
 1. Fornyelse av ESG-løftene

  Pareto ESG Global Corporate Bond er det første rentefondet som har oppnådd den nye sertifiseringen for Svanemerket 2.0.

 2. Kortsiktig rentestyring

  Hvordan påvirker rentene den langsiktige avkastningen i aksjemarkedet? Kan det tenkes at mye av den imponerende langsiktige avkastningen er en funksjon av fallende renter?

 3. Obligasjonsdramaet – og noen ord om risiko

  Ja, aksjemarkedene stupte denne måneden. MSCIs verdensindeks falt med åtte prosent, S&P 500 falt med ni prosent – og der kom årets tap opp i nesten 24 prosent. Men det er ikke det mest interessante.

 4. En energikrise, javel – og så?

  Ok, så stengte Russland gassrørledningen Nord Stream 1. Jeg er ikke overbevist om at vi burde være overrasket, ikke nå, men det gjør jo ikke utfordringene mindre akutte. Europa, og Tyskland i særdeleshet, har hatt lite tid til å sikre den nødvendige energien til vinteren fra alternative kilder.

 5. Årets summer interns 2022

  I sommer har Mathea Berg Vindsetmo, Filip Raaen Mathisen, Frida Rosmer Hauge og Tor Andre Espedal Vorpenes jobbet som interns hos Pareto Asset Management. Vi spurte dem hvordan disse ukene har vært, og hva den viktigste lærdommen de tar med seg herfra er.

 6. Sommerlig oppstemthet

  Finansmarkeder er ikke alltid intuitive. I juli viste foreløpige BNP-tall for USA et annualisert fall på 0,9 prosent i andre kvartal, etter et tilsvarende fall på 1,6 prosent i første kvartal.

 7. Frykt og fakta

  Mye er allerede skrevet om det verste første halvåret for den amerikanske aksjeindeksen S&P 500 på 52 år, med et fall på hele 20 prosent. Minst like mye burde antagelig skrives om obligasjonsmarkedet, da globale foretaksobligasjoner har falt 16 prosent – og da snakker vi om investment grade-rating!

 8. Oldies but goldies

  I vår kunne Warren Buffett og Charlie Munger endelig ønske velkommen tilbake til «The Woodstock of Capitalism». Forvalter Ole Jørgen Grøneng Nilsen deltok for 13. gang.