Til hovedinnhold
 1. Varedeklarasjonskraft

  Verden har flust av utfordringer som bare kan løses gjennom felles regler, samordning og samarbeid mellom flere land. Problemet er at det skorter på kjøreregler.

 2. Kjørte ikke på grønn bølge

  Et langsiktig perspektiv betyr ikke nødvendigvis at det tar tid før avkastningen kommer. Det hender at våre forvaltere går inn i noe nytt og opplever kraftig kursvekst fra dag én.

 3. Sentralbankdetaljer

  Den 19. mai slapp den amerikanske sentralbanken Federal Reserve referatet fra møtet i sin åpne markedskomité sent i april. Som vanlig kastet markedsaktører seg over det nå 13 sider lange dokumentet.

 4. Feilslått panikk

  Polaris er et ukjent firmanavn for de aller fleste nordmenn. Selskapet holder til i Minnesota og produserer firehjulinger, snøscootere, båter og motorsykler, hovedsakelig for det nord-amerikanske markedet. Med god vekst, høy egenkapitalavkastning og en solid balanse havnet det på radaren hos forvalterne i Pareto Global, som kjøpte de første aksjene i 2018.

 5. Burde du bekymre deg?

  Denne måneden pekte alle pilene i riktig retning. Lange renter stabiliserte seg, kredittmarginene falt, råvareprisene steg og aksjemarkedene klatret videre.

 6. Finansmarkedene og økonomien i 2020

  Fra himmelen til helvete, tur-retur. Et år med enestående nedgang og rekordstigning ga noen veldig nyttige leksjoner i å investere.

 7. Årsrapport 2020

  Ved inngangen til 2020 var finansmarkedene preget av en behersket optimisme, etter at fjorårets kutt i styringsrentene på begge sider av Atlanteren hadde utløst oppgang i aksjemarkedene og nedgang i kredittmarginene. Optimismen skulle snart bli avløst av noe som samfunnsøkonomer gjerne kaller et eksternt sjokk.