Til hovedinnhold
 1. En renessanse for verdiaksjer?

  I september så vi tydelige tegn på at verdiaksjer kan få sin renessanse. I takt med fallende renter siden finanskrisen har vekstaksjer gitt en langt bedre avkastning enn verdiaksjer.

 2. En betryggende strøm av toppnoteringer

  I juli ble det overskrifter i finanspressen da den amerikanske indeksen S&P 500 passerte 3.000 for første gang. I oktober nådde indeksen en ny toppnotering, hvilket ikke gikk ubemerket hen hos for eksempel den amerikanske twitter-presidenten. Bryr vi oss om det?

 3. Forhandlingsteknikk og kvinnelige gründere

  Mens mediene skriver om hvordan antall kvinnelige gründere øker i sneglefart og regjeringen lanserer ny handlingsplan for kvinnelige gründere, inviterer Pareto Asset Management til seminar med samme tema – nemlig kvinnelige gründere.

 4. Aktivt eierskap og ansvarlige investeringer

  Vi ønsker hele tiden å gi bedre innsyn og forståelse av hvordan vi arbeider med ansvarlige investeringer. Les mer om dette og hva vi legger i begrepet «aktivt eierskap» i vår åttende rapport om ansvarlige investeringer.

 5. Hva er risiko?

  Du er godt unnskyldt om du følte et snev av engstelse ved inngangen til september. Det skortet ikke på kommentarer som påpekte at dette var en statistisk svak måned i aksjemarkedet.

 6. Kvartalsrapport Pareto Total

  Pareto Total hadde en avkastning på fire prosent i tredje kvartal. Aksjer vi eide bidro som vanlig mest til avkastningen, med fire prosentpoeng, mens aksjer på shortsiden trakk ned med 0,3 prosentpoeng. Obligasjoner ga et ørlite pluss.

 7. Beretninger om en varslet resesjon

  Det heteste temaet i august? Prøv «global resesjon». Eksperter og kommentatorer i alle fasonger har lansert mange argumenter for en kommende resesjon, fra den inverterte rentekurven til en rekke indikatorer som peker nedover.

 8. Halvårsrapport 2019

  I historien kan første halvår i 2019 komme til å bli husket for en eskalering av konfliktnivåer.