Til hovedinnhold
 1. Forbruk på vent

  Så er altså tidligere president Donald J. Trump endelig ute av Det hvite hus, etter en ganske visst ikke helt fredelig overgang. Vaksineprogrammer er rullet ut i land etter land, selv om det ikke har vært snublefritt overalt. Og offentlige stimulansepakker kverner seg fortsatt gjennom markeder og økonomier, med en kraftfull kombinasjon av flat finanspolitisk gasspedal og pengepolitisk smøring.

 2. Gjennomføring av vedtektsendringer

  Pareto Asset Management AS gjennomfører vedtektsendringer i Pareto Aksje Norge og Pareto Global 1. februar 2021. Endringene påvirker kun andelsklasse A i de to fondene.

 3. The comeback kid

  Pareto Investment Fund fikk en knallsterk avslutning på året og endte med det i pluss. I desember klarte fondet nesten å utligne forspranget til indeksen siden bunnen i mars.

 4. Sustainability report 2020

  En av våre forpliktelser som et svanemerket kredittfond er å publisere en årlig rapport om fondets bærekraftsresultater.

 5. Lykkelig uvitenhet

  Det er nyttårsaften 2019 og du har fått i oppdrag å lage en markedsprognose for 2020. Så møter du en epidemiolog med en krystallkule, og hun kan fortelle at vi dette året får en forferdelig pandemi.

 6. Topp 10 leste artikler i 2020

  Vi har publisert mange artikler og kommentarer gjennom året. Her har vi samlet de ti mest leste artiklene i 2020.

 7. Videreutvikler vår nordiske satsing

  Vi videreutvikler nå vår satsing på det nordiske markedet og samler to av våre senior forvaltere, som begge har lang erfaring fra forvaltning av nordiske aksjer, i et nytt forvalterteam.

 8. Feirer ett (krevende) år

  Pareto Nordic Cross Credit feiret ett års jubileum i november. Under ekstremt ugunstige og utfordrende markedsforhold har fondets forvaltningskapital sakte, men sikkert økt gjennom året, og porteføljeforvalterne har levert positiv avkastning, ikke bare for fondets første hele år, men også hittil i år.

 9. Smitte, kvakking og timing

  Ved inngangen til november var det særlig to faktorer som plaget finansmarkedene: en økning i smittetallene for Covid-19, med enda tøffere nedstengninger, og utsiktene til en uavklart situasjon etter det amerikanske presidentvalget.

 10. Melding til andelseierne

  16. november 2020 fikk vi godkjenning for å endre navnet på vårt svanemerkede rentefond.