Til hovedinnhold
 1. Burde du bekymre deg?

  Denne måneden pekte alle pilene i riktig retning. Lange renter stabiliserte seg, kredittmarginene falt, råvareprisene steg og aksjemarkedene klatret videre.

 2. Finansmarkedene og økonomien i 2020

  Fra himmelen til helvete, tur-retur. Et år med enestående nedgang og rekordstigning ga noen veldig nyttige leksjoner i å investere.

 3. Årsrapport 2020

  Ved inngangen til 2020 var finansmarkedene preget av en behersket optimisme, etter at fjorårets kutt i styringsrentene på begge sider av Atlanteren hadde utløst oppgang i aksjemarkedene og nedgang i kredittmarginene. Optimismen skulle snart bli avløst av noe som samfunnsøkonomer gjerne kaller et eksternt sjokk.

 4. Resultater fra valgmøte

  På valgmøte, avholdt 9. april 2021, ble det valgt andelseierrepresentanter til styret i Pareto Asset Management.

 5. En påregnelig overraskelse

  Du ble kanskje gledelig overrasket over å se at IMF, Det internasjonale pengefondet, oppgraderte sine globale vekstanslag enda en gang.

 6. Innkalling til valgmøte

  Det vil bli avholdt valgmøte for våre norskregistrerte verdipapirfond fredag 9. april 2021, kl. 08.00.

 7. Ser ikke trærne for bare skog?

  Langsiktige tyske statsobligasjoner, formentlig et av verdens tryggeste aktiva, falt med 2,5 prosent i februar. Amerikanske statsobligasjoner med samme løpetid, 10 år, mistet omtrent 1,8 prosent. I det hele tatt var dette en svak måned for obligasjoner med investment grade kredittrating.