Til hovedinnhold

Eirik Osberg Andresen

  • Studiested: NHH
  • Linje: Finans

Hvordan har det vært å jobbe som intern i Pareto Asset Management?

Det har vært strålende! Gøy, lærerikt og intensivt. Nå er det bekreftet; det er dette jeg vil jobbe med. Vi har fått kjempegod oppfølging, selv under de stilleste ferieukene, og har blitt svært godt tatt imot av de ansatte. Som interns har vi fått stor frihet til å velge egne prosjekter og vi har vært innom programmering, verdivurdering med pitch og ESG. Det var plenty med prosjekter å ta av, så etter hvert ble nøkkelen å prioritere og sette tidsfrister. Det som er gøy er at prosjektene vi har gjennomført faktisk blir benyttet til noe, og det var spesielt gledelig (og nesten litt skummelt) at allerede dagen etter presentasjon av vårt hovedprosjekt ble resultatene tatt med ut på kundemøter.

Eirik O. Andresen og Sara Sparr Johnsen
Våre interns sommeren 2020: Eirik Osberg Andresen og Sara Sparr Johnsen

Hva er den viktigste lærdommen du tar med deg herfra?

Selvfølgelig har vårt hovedprosjekt innen ESG-analyse vært svært lærerikt, ettersom vi har fått et innblikk i mange selskaper og de fleste bransjer, men jeg tror egentlig det er tankesettet til noen av forvalterne som vil være min viktigste lærdom. Som hobby-investor er det veldig interessant å være så tett på profesjonelle aktører. Gjennom alt fra overhøring av samtaler dem imellom til selskapsdiskusjoner oss imellom, vil man etter hvert danne seg et bilde av hva som er driverne for en god investeringsbeslutning. Vil ikke si jeg er utlært helt enda, men oppholdet hos Pareto har i hvert fall bidratt svært positivt.

Hva vil du si til studenter som lurer på om de skal søke på internship hos Pareto Asset Management?

Her er det bare å søke med én gang. En sommer hos Pareto Asset Management vil komme svært godt med erfaringsmessig. Her får du utfordret deg på flere fronter, du får stor variasjon i arbeidsoppgaver og lært av mange ledende personer innen forvaltning og salg. Så må man jo legge til at man også har det svært gøy på jobb. Arbeidsdagene fyller seg egentlig i stor grad med det du selv måtte ønske. I vårt tilfelle hadde vi ett stort hovedprosjekt i lag vi jobbet med jevnt og trutt, som vi brøt opp med litt mindre prosjekter innimellom. De ansatte, om de så er på drift, salg eller forvaltning, er veldig imøtekommende, hjelpsomme og generelt hyggelige folk å være rundt. Ingen grunn til å nøle. Søk nå!

 

Sara Sparr Johnsen

  • Studiested: Akkurat blitt ferdig ved University of Exeter og skal begynne på LSE i september.
  • Linje: Bsc Accounting and Finance with international study og Msc Finance.

Hvordan har det vært å jobbe som intern i Pareto Asset Management?

Sommeren har vært utrolig lærerik, hvor jeg har fått brukt mine akademiske kunnskaper på praktisk vis og fått ett skikkelig innblikk i hverdagen til forvalterne. Vi har jobbet sammen med flere i PAM, med forskjellige arbeidsoppgaver. Fokuset har vært både på at vi skulle få muligheten til å lære nye ting samtidig som vi produserer arbeid PAM kan bruke videre. Sist, men ikke minst, så har jeg fått bekreftelsen i at jeg har studert riktig ting for meg – dette er det jeg vil jobbe med!

Hva er den viktigste lærdommen du tar med deg herfra?

Jeg ville si det er to hovedting jeg har lært i sommer. Det første er å gå vekk fra «studenthodet», man trenger ikke henge seg for mye opp i detaljene. Fokuser heller på hvorfor du gjør en arbeidsoppgave – hva skal det brukes til? Og hva er da relevant/viktig? Som studenter så fokuserer vi kanskje for mye på å få alt helt teoretisk korrekt, det er jo slik vi får bedre karakterer, og mister dermed litt poenget med en oppgave. Pluss, det tar jo så veldig mye mer tid! Det er mye viktigere å ha en praktisk orientering på oppgavene, og skjønne at ting ikke alltid er som i lærebøkene. Min andre lærdom bygger videre på dette. Jeg har lært meg å stole på meg selv og min kunnskap. Etter 4 år i studier, og ett igjen, så har jeg jo lært masse og jeg må stole på meg selv i det jeg gjør. Dette er jo det jeg har utdannet meg i - kjenn på magefølelsen og lytt til de som er rundt deg.

Hva vil du si til studenter som lurer på om de skal søke på internship hos Pareto Asset Management?

Får du muligheten til å jobbe hos PAM en sommer, så får du både muligheten til å jobbe sammen med en som er i samme situasjon som deg samt lære fra mennesker som har jobbet innen finans i mange år. Både intern-kollegaen din og forvalterne kan du lære mye av. Mitt beste råd er å være åpen, følge godt med og ikke være redd for å vise litt personlighet! (Dette gjelder også i søknadsprosessen!) Lykke til!