Til hovedinnhold

Mens årets summer interns inntar lokalene til Pareto Asset Management, har Eirik Osberg Andresen funnet seg vel til rette på forvalterteamet til aksjefondet Pareto Aksje Norge, hvor han jobber som analytiker.

Sommeren 2020 tilbragte han som intern hos Pareto Asset Management, og det viste seg å være springbrettet hans inn i selskapet.

– Vi er veldig fornøyde med å få Eirik på teamet. Han har et klokt og raskt hode og imponerte oss stort da han var hos oss i fjor sommer. Som intern på forvaltningsavdelingen fikk vi god tid til å bli kjent, og fant fort ut at kjemien stemte. Det er viktig på et forvalterteam, sier ansvarlig forvalter Einar Løvoll.

Pareto Aksje Norge er et spisset aksjefond som investerer i næringer der Norge har et konkurransefortrinn, og hvor Pareto-gruppen gjennom mange år har opparbeidet solid kompetanse. Fondet markerer 20-årsjubileum til høsten.

Eirik Osberg Andresen

  • Tittel: Analytiker
  • Fond: Pareto Aksje Norge
  • Arbeidssted: Oslo
  • Utdanning: Master i finans, NHH
Eirik Osberg Andresen startet i selskapet som summer intern i 2020. I dag jobber han som analytiker i forvaltningsavdelingen.

Hvordan er den nye hverdagen?

– Helt nydelig! Jeg har hatt morsomme oppgaver fra dag én og disse vil det bare bli flere av utover. Sett opp imot studenttilværelsen, er arbeidslivet litt mindre flytende. Likevel styrer jeg dagene stort sett selv, og har muligheten til å utforske og fordype meg i emner jeg selv syntes er interessante.

Som student var aksjeinvesteringer en hobby for Eirik, og det å nå få drive med det i en fulltidsjobb beskriver han som en drøm som har gått i oppfyllelse.

– Ellers er nok ansvarsfølelsen en av de større forskjellene. Fra å kun jobbe for sine egne resultater som student, jobber jeg nå for fondet og dets andelseiere, noe som motiverer meg kraftig.

Hvordan har overgangen fra student til fast ansatt vært?

– Overgangen har egentlig gått knirkefritt. Jeg startet rolig i våres som deltidsansatt mens jeg skrev master og kom dermed gradvis på plass med oppgavene mine. Jeg fikk jo en smakebit på arbeidslivet gjennom fjorårets sommeropphold, og hadde sånn sett en god følelse på hva jeg gikk til.

Selv om han nå trer ut av rollen som student, påpeker han at læringsviljen ikke kan legges bort helt, enda.

– Det hadde vært noe naivt å tenke at man er utlært etter fem år i et klasserom. Det er mye å sette seg inn i, men terskelen for spørsmål er lav, og jeg får svært god oppfølging av teamet.

Hvilket råd vil du gi til årets interns?

– Det må være å bruke sommeren til å sanke så mye kunnskap som overhodet mulig. Snakk med de ansatte, både på forvaltning, salg og drift. Hør etter når de diskuterer problemstillinger og dra lærdom av deres tilnærming til praktiske oppgaver. Dette vil de få bruk for både videre på studiet og ut i arbeidslivet.

Samtidig mener Eirik at internshipet er en gylden mulighet til å få testet et yrke i praksis, og dermed finne ut om dette er noe man kunne tenke seg å jobbe med. 

– Jeg fant min drømmejobb, så kanskje de også gjør det?