Til hovedinnhold
 1. Misforstått immunitet
  Hvorfor markedet har gått til himmels igjen når realøkonomien har gått til helvete? Godt spørsmål – men feil stilt.

 2. Psykologikk
  Ja, det sterke markedsfallet er både forståelig og logisk. Det samme kan forresten sies om den fremtidige oppgangen.

 3. Passiv prising
  Jeg tipper at du aldri har bekymret deg for korrelasjoner i aksjemarkedet. Med stadig økende andel passive investeringer burde du kanskje gjøre det.

 4. Maurmøller og bobler
  Psykologi, zoologi og sosiale relasjoner. Det er ikke måte på åpenhet i finansfaget for tiden.

 5. Årets summer interns 2020
  I sommer har Eirik Osberg Andresen og Sara Sparr Johnsen jobbet som interns hos Pareto Asset Management. Les om deres erfaringer her.

 6. Hvor galt kan det gå?
  Det er vanskelig å finne en situasjon som ligner dagens viruspanikk. Men vi må ikke mer enn 11-12 år tilbake for å finne en virkelig dyp krise.

 7. Rekordmange søkere til neste års summer internship
  Høsten hos Pareto Asset Management er ensbetydende med ansettelse av nye interns, og i år var intet unntak. Med rekordmange søkere var arbeidet mer krevende enn noensinne.

 8. Koronakrise – hva nå?
  Det er krevende å være andelseier i disse dager. Grenser stenges, bedrifter går på sparebluss, mange har en form for husarrest – og markedene faller.

 9. 25 år med aktiv forvaltning og 1629 prosent
  Gjennom et kvart århundre har Pareto Asset Management bygget verdier som langsiktig og verdibasert eier i solide norske selskaper. Det har gitt resultater.

 10. Refleksjoner etter et kvart århundre
  Etter 25 år med forvaltning av norske aksjer deler senior porteføljeforvalter Einar Løvoll noen refleksjoner.

Profitt? Det er Wall Street, det

Stadig mer av inntjeningen i amerikansk næringsliv havner hos de store børsnoterte selskapene. Resten av næringslivet er det verre stilt med.

Nå er det ikke slik at næringslivet i USA er sulteforet. De siste 20 årene har det samlede overskuddet økt med 170 prosent. På børsen har overskuddene økt enda raskere. 

Les siste Paretos optimale av Finn Øystein Bergh.

Rapport om ansvarlige investeringer

I år har vi fått SFDR, en forordning om offentliggjøring av informasjon om bærekraft i finansielle produkter. Målet er å dreie kapitalstrømmene over mot mer bærekraftige investeringer med lavere klimautslipp. 

Les mer om dette, om aktivt eierskap, våre selskapsvurderinger og mye mer i vår siste rapport om ansvarlige investeringer.