Til hovedinnhold

Mens sommerens praktikanter avsluttet sine engasjementer, kastet vi oss over søknadsbunken for å finne neste års interns. Antallet søkere har økt jevnt de siste årene, og i år valgte vi å doble antall kandidater som ble tilbudt praksisplass.

– I år har vi mottatt rekordmange søknader på våre internships. Det gir et signal om at Pareto Asset Management er en attraktiv arbeidsplass for unge talenter. Med så mange godt kvalifiserte søkere blir prosessen noe mer tidkrevende, men dette er et luksusproblem som vi lever godt med, sier forvalter Besim Zekiri, som sammen med forvalter Oddmund N. Enæs har gjennomført alle intervjuene.

Hvordan har prosessen vært?

– Kandidatene som kom gjennom nåløyet ble kalt inn til en 15 minutters speed-date. Med så mange gode kandidater var det viktig for oss å bli noe bedre kjent med personene og få et bilde av deres motivasjon. Å ha gode akademiske karakterer og skrive en god søknad reflekterer ikke alltid et genuint ønske om å jobbe med kapitalforvaltning.

De som kom videre til finalerunden, fikk tildelt et selskap de skulle analysere og presentere.

– Vi valgte til slutt å gi tilbud til fire kandidater, mot tidligere to, for å sørge for at vi fikk med oss de klokeste hodene og de beste talentene.

Besim Zekiri
De som skiller seg ut, klarer å kommunisere hvorfor de ønsker å jobbe hos Pareto Asset Management, sier Besim Zekiri.

Hvilke kvalifikasjoner ser dere etter når dere behandler søknader?

– Vi er alltid på jakt etter kloke hoder som har et genuint ønske om å jobbe med kapitalforvaltning. De som skiller seg ut, klarer også å kommunisere hvorfor de ønsker å jobbe hos Pareto Asset Management. Det er vanskelig å differensiere kun på akademiske resultater, men det er en parameter som forenkler seleksjonsprosessen. Høy arbeidskapasitet og solide akademiske resultater er alltid en god kombinasjon.

Veier karakterer tungt? Og i så fall, er det noen fag som veier tyngre enn andre?

– Karakterer gir oss en pekepinn på hvordan du har levert i din primærjobb som student. Det er naturlig at dette veier tungt for dem som ikke har den lengste CV'en å vise til. De kvantitative fagene veier tyngst hos oss. Men samtidig er det viktig at du viser høy arbeidskapasitet gjennom relevant jobb eller selvlærte ferdigheter. En av kandidatene vi intervjuet bygget selskapsmodeller på egenhånd og analyserte årsregnskaper.

Vi valgte til slutt å gi tilbud til fire kandidater, mot tidligere to, for å sørge for at vi fikk med oss de klokeste hodene og de beste talentene.

Besim Zekiri

Hva ser dere etter ved siden av de faglige kvalifikasjonene?

– Veldig mange ønsker å jobbe i finans. Hvorfor kapitalforvaltning? Hvorfor nettopp Pareto Asset Management? De beste kandidatene har tenkt godt gjennom dette i søknadsteksten, og det blir enda tydeligere gjennom intervjuprosessen. I Pareto Asset Management har du stor grad av frihet til å styre din egen hverdag. Derfor er det viktig at vi har analytisk anlagte kremmere med høy arbeidskapasitet.

Har du noen tips til fremtidige søkere?

– Det viktigste er at du gjør det så godt som mulig (helst toppkarakterer) i de kvantitative fagene på skolen. Bruk litt tid på søknadsteksten. Få frem DIN motivasjon for å jobbe i Pareto Asset Management. Det er lett å falle for fristelsen til å oppsummere CV'en i søknadsteksten, det er viktig å by litt på seg selv. Dette kan være konkrete historier eller erfaringer som illustrerer din kremmerånd eller analytiske ferdigheter.