Til hovedinnhold

Overrasket?

Det burde du ikke være. På et hvert tenkelig tidspunkt er det en mengde faktorer som kan stikke hull i det som en eller annen kaller en markedsboble. Som oftest går det ikke slik.

Og så glemmer vi. Det er vel ikke helt feil at bekymringer er som renter på en gjeld som aldri forfaller – og hvem går egentlig rundt og husker på en gjeld som aldri materialiserte seg?

Her er isteden litt statistikk til sommeroppmuntring: Visst du at den kommende måneden har vært en av de aller beste månedene i aksjemarkedet? I Norden, basert på indekser fra MSCI siden 1970, har juli gitt dobbelt så høy avkastning som de andre månedene i aksjemarkedet. Her rager Sverige øverst. Eller hva sier du om en annualisert avkastning på nesten 37 prosent? Kanskje de lange sommerdagene og litt ferieopplading har gjort underverker for sentimentet i markedet.

Kanskje.

Som du formodentlig har notert tidligere: Jeg anbefaler normalt aldri å time markedet med dine investeringer. Det kunne saktens vært fristende å bruke de strålende juli-tallene til å lokke frem nye investeringer, men det har jeg ingen planer om å gjøre.

Isteden skal du få litt statistikk å tygge på i hengekøyen eller på strandmadrassen: Om du satte pengene i det nordiske markedet ved inngangen til juli og forble investert i nøyaktig fem år, ville du hatt en gjennomsnittlig meravkastning – sammenlignet med en tilsvarende investering ved inngangen til august – på rundt regnet ...

Forresten, det skal jeg la deg finne ut av på egenhånd.

Ha en vidunderlig sommer!Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Abonner på våre månedsrapporter

Bli kunde

Vil du bli kunde eller vite mer om våre tjenester? Vennligst fyll ut din kontaktinformasjon, så tar vi kontakt så snart som mulig.