Til hovedinnhold

Dessverre, nei. Disse faktorene beveget åpenbart finansmarkedene i februar. Vi er glade for å kunne melde at alle våre mandater økte i verdi denne måneden, og, joda, positive finansnyheter spilte så visst en positiv rolle. Vi tror bare ikke at det er slik vi skaper verdier for våre kunder. Du har vel ikke plassert dine midler hos oss for at vi skal navigere i den stadige strømmen av finansnyheter, har du vel?

For fire måneder siden siterte jeg den avdøde økonomen Paul Samuelson på at aksjemarkedet hadde varslet ni av de siste fem resesjonene. Hvis du ser på de daglige kursbevegelsene, er nok det virkelige tallet en god del høyere enn ni. Hver gang det kommer illevarslende nyheter om raknende handelsforbindelser eller ubegripelige tweets, er det alltids en mulighet for at en enkel ekstrapolering gir den beste gjetningen. Og hvis ting virkelig går galt ...

Vi er glade for å kunne melde at alle våre mandater økte i verdi denne måneden.

Med ujevne mellomrom blir det ekstra tydelig at frykten har tatt nakketak på aksjemarkedet. Her er en statistisk underfundighet fra Oslo Børs: Hvis du nå hadde kommet i skade for å oppleve alle de verste dagene i den moderne børshistorien på rekke og rad, ville du ha tapt 75 prosent av pengene dine etter bare to uker. Det ligger ganske mange resesjonsvarsler bare der.

På den andre siden, eller snarere i den andre enden av skalaen, ville du ha tredoblet pengene på bare tolv dager om du traff de aller beste børsdagene etter hverandre.

Ekstremt usannsynlig? Selvfølgelig. Det er jo det som er poenget: Markedsbevegelser impliserer ofte forventninger om ekstremt usannsynlige utfall. Ganske ofte er det et tydelig hint av resesjonsvarsel (eller eufori) i kursbevegelsene.

Så, nei, vi synes ikke at denne måneden – gode resultater til tross – er noe å sprette champagnen for. Til gjengjeld kommer vi nok til å fortelle deg at det heller ikke er noe poeng å møte den neste elendige måneden med gravøl.

Det er rett og slett slikt som hører med.

Abonner på våre månedsrapporter

Bli kunde

Vil du bli kunde eller vite mer om våre tjenester? Vennligst fyll ut din kontaktinformasjon, så tar vi kontakt så snart som mulig.