Til hovedinnhold

Våren 2020 var det ikke firehjulinger og scootere som stod i fokus. Fra over 100 ved inngangen til året stupte aksjen til godt under 40. Enkelte finansanalytikere spekulerte i en mulig emisjon for å redde finansene.

I slike situasjoner er det godt å ha gjort hjemmeleksen grundig. Og den kan gjøres like grundig uansett hvor man skrur på dataskjermen. Forvalterne i Pareto Global visste godt hvor solid selskapet egentlig var, og med et langsiktig perspektiv var det ingen grunn til å la Covid-19 utløse noen panikk.

Tvert imot

... de kjøpte flere aksjer denne våren, på langt lavere kurser enn ved starten av året.

Polaris off-road vehicles
Verdensledende innen motorsport og off-road innovasjon. Foto: Polaris

Kort tid senere ble det klart at den underliggende salgsutviklingen var svært sterk. Og ikke bare det – produktene egnet seg utmerket til sosialt distanserte aktiviteter. Kjøring med firehjulinger smitter ikke så lett. Dermed klarte selskapet å rekruttere enda flere kunder, veksten tiltok, og aksjekursen skjøt i været. Ved årsslutt hadde aksjen tatt igjen det tapte, og få uker senere var kursen tredoblet fra koronabunnen.

Moralen er egentlig ganske grei:

Is i magen handler ikke om stoisk ro. Det handler om å ha gjort hjemmeleksen.

 

ForvalterteamArtikkelen er et utdrag fra årsrapport for 2020.

Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Les mer om Pareto Global